LogoGallerieGusaf.png

Galleri Gustafsson erbjuder kvalitetskonst för alla och samlar unika verk från olika konstnärer med väldigt skiftande uttryckssätt. Vi har t.ex. original, grafiska tryck och skulpturer - något för alla att tilltalas av. 

Galleriet har funnits på nuvarande adress Österlånggatan 68 i Trollhättan sedan 1988. I december 2015 fick vi möjligheten att överta galleriet och har sedan dess drivit Trollhättans enda konstgalleri.

Titti och Per Gustafsson är ett lysande exempel på hur det kan gå om man vågar ge sig in i något helt nytt. De har tidigare arbetat inom social verksamhet, främst med ungdomar med särskilda behov och när förslaget att ta över galleriet kom, var det först en skrämmande tanke - de visste ju ingenting om den här världen. 

2015 arbetade Per som enhetschef i Trollhättans kommun och var kollega med kvinnan som då ägde galleriet. Hon hade fått nytt jobb och skulle flytta till Lysekil och när Per gratulerade till nya jobbet, frågade han samtidigt vad de skulle göra med galleriet. ”Det vet jag inte, det kan väl du ta över” blev svaret. ”Men jag kan ingenting om det” svarade Per. ”Det lär du dig”... och på den vägen är det.

Inför övertagandet, hösten 2015, gick dem på otaliga studiebesök hos olika gallerier i Göteborg och alla de träffade var lika vänliga och erbjöd sin hjälp. De besökte även några av galleriets konstnärer, presenterade sig och fick lära känna dem.

Per%20Titti_edited.jpg

En ny värld har öppnat sig, väldigt annorlunda mot den de kände till sedan innan.

Övertagandet av galleriet är något av det roligaste vi har gjort. Tiden har gått otroligt fort och nu firar vi snart 5-årsjubileum! Det är fortfarande lika roligt med alla möten med konstnärer och besökare på Galleriet. Dessutom har Konstrundan på Österlen blivit en återkommande aktivitet varje vår. Även konstrundan på Styrsö och i Älvdalen får besök av oss. Vid flera av dessa rundor har vi lärt känna för oss nya konstnärer som vi bokat för kommande utställningar.

Logga_edited.png

Idag samarbetar vi med ett trettiotal olika konstnärer med väldigt skiftande uttryckssätt. Bara i år har vi minst sex olika separatutställningar, där en konstnär får visa upp sin konst och vårt mål är att minst två av dessa ska vara nya för oss och våra besökare. Vi har också som mål att alltid kunna erbjuda ett varierat utbud av kvalitetskonst och har 150-200 verk i lager, både original, grafiska tryck, skulpturer m.m. Vår ambition är att alla ska kunna hitta konst som de tilltalas av. Om vi kan bidra till att avdramatisera konsten och göra den tillgänglig för alla vore det fantastiskt! Vår förhoppning är att fler ska hitta till vårt fina galleri och känna glädjen i konsten samt upptäcka det breda utbud av konst som vi har. Har ni inte möjlighet att komma under våra öppettider, kan vi alltid öppna efter överenskommelse.

 

Välkommen till Galleri Gustafsson!

- Titti och Per Gustafsson